Kdo smo

DIRIGENTKA

Tadeja Vulc (1978) je začela s študijem na Akademiji za glasbo v Ljubljani in nadgradila svoje veščine na Dunaju, na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti.
 
Kot skladateljica in zborovodkinja je prejemnica številnih nagrad: 4. nagrada na tekmovanju Rostrum na Nizozemskem, študentska nagrada France Prešeren za kompozicijo Tri iveri, 2. nagrada na anonimnem natečaju Ministrstva za kulturo Republike Slovenije, 1. nagrada na mednarodnem tekmovanju Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič za priredbo ljudske pesmi. Je prejemnica kipca Gallus za posebne dosežke z Akademskim pevskim zborom Maribor, s katerim je osvojila tudi 3. mesto na tekmovanju za Grand Prix v Seghizziju, 1. mesto v kategoriji mešanih pevskih zborov ter uvrstitev v Grand Prix v Debrecenu (Madžarska, 2016). Njeno odlično delo lahko potrdijo številne posebne nagrade za interpretacijo pesmi. V letu 2016 je kot zborovodkinja prejela posebno nagrado: »Special prize for excellent conducting performance«, v Debrecenu na Madžarskem. V letu 2019 je prejela nagrado za najboljšo izvedbo skladbe J. H. Gallusa »Pater noster«, v Mariboru na Mednarodnem zborovskem tekmovanju Gallus, v tem letu je prejela tudi nagrado za najboljšo interpretacijo obvezne skladbe na tekmovanju na Siciliji - InCanto Maditerraneo. Na 27. državnem zborovskem tekmovanju Naša pesem je z APZ Maribor osvojila absolutno 1. mesto z zlato plaketo in prejela posebno priznanje dirigentki za najboljšo izbiro sporeda.

V letu 2020 je prejela Zlati znak JSKD za izjemne ustvarjalne dosežke na področju vokalne glasbene dejavnosti.
 
Njeno delo je stalno prepletanje dirigiranja in skladanja. Deluje tudi kot predavateljica na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru.

ZBOR

SOPRAN
Katja Belca, Kristina Fermolšek, Lara Šijanec, Sara Irman Kolar, Sara Uršej, Zarja Pšeničnik, Anemari Koletnik, Katica Zemljak, Minja Šumnik in Tina Frangež

ALT
Ajda Tušar, Barbara Ferlinc, Brina Hren, Sarah Ines Rakuš, Rosvita Pliberšek, Žana Gajer, Ana Ušaj, Anamarija Drnovšek, Lara Trojner in Tamara Harej

TENOR
Marko Perger, Matevž Štrekelj, Matic Helbl, Mitja Kostanjevec, Tomaž Kobula, Andraž Fišer, Erik Zavolovšek, Lucijan Celcar, Luka Jeršič, Rok Verboten in Uroš Jurgec

BAS
Boštjan Budna, Jakob Jurak, Nikolaj Ocvirk, Urban Ferlinc, Valentin Ocvirk, Vid Mežek, Alen Rožencvet, Domen Slemenšek, Jernej Krajnčan, Tjan Vinder in Vitjan Muršec

Organiziranost

Upravni odbor APZ Maribor

Skrbi za redno delo sekcije, sestavlja program dela sekcije, skrbi, da sekcija pripravlja in izvaja nastope, prireditve, gostovanja ter zbira finančna sredstva za delovanje zbora kot celote. Prav tako predlaga ideje Izvršnemu odboru društva, pomaga pri izvolitvi častnih članov ter podelitvi odličij članom, predlaga častnemu razsodišču črtanje ali izključitev članov iz društva.
Člani Upravnega odbora so: predsednik Rok Verboten, podpredsednica Sara Irman Kolar, Lara Šijanec, Ajda Tušar, Žana Gajer, Matevž Štrekelj in Vid Mežek.

Umetniško vodstvo APZ Maribor

Sestavljajo ga umetniška vodja Tadeja Vulc, asistent Uroš Jurgec ter korepetitorji Katica Zemljak, Ajda Tušar, Lara Šijanec, Žana Gajer in Mitja Kostanjevec. Skupaj sestavljajo repertoar, s katerim se zbor predstavlja na koncertih, nastopih, tekmovanjih in gostovanjih.

Nadzorni odbor APZ Maribor

Odbor bdi nad delom Upravnega odbora, tako da redno pregleduje vsebinska in finančna poročila ter spremlja realizacijo zastavljenih vsebin.

APZ Maribor

Akademski pevski zbor Maribor
Gosposvetska cesta 85
2000 Maribor
Slovenija

TRR: SI56 04173-0000694423
Nova KBM
Davčna št: 64563731

Kontakt

Predsednik: Rok Verboten

GSM: +386 41 551 724

E-pošta: info@apz-maribor.si

Kontakt