Kdo smo

DIRIGENTKA

Tadeja Vulc (1978) je začela s študijem na Akademiji za glasbo v Ljubljani in nadgradila svoje veščine na Dunaju, na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti.

 

Kot skladateljica in zborovodkinja je prejemnica številnih nagrad: 4. nagrada na tekmovanju Rostrum na Nizozemskem, študentska nagrada France Prešeren za kompozicijo Tri iveri, 2. nagrada na anonimnem natečaju Ministrstva za kulturo Republike Slovenije, 1. nagrada na mednarodnem tekmovanju Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič za priredbo ljudske pesmi. Je prejemnica kipca Gallus za posebne dosežke z Akademskim pevskim zborom Maribor, s katerim je osvojila tudi 3. mesto na tekmovanju za Grand Prix v Seghizziju, 1. mesto v kategoriji mešanih pevskih zborov ter uvrstitev v Grand Prix v Debrecenu (Madžarska, 2016). Njeno odlično delo lahko potrdijo številne posebne nagrade za interpretacijo pesmi. V letu 2016 je kot zborovodkinja prejela posebno nagrado: »Special prize for excellent conducting performance«, v Debrecenu na Madžarskem. V letu 2019 je prejela nagrado za najboljšo izvedbo skladbe J. H. Gallusa »Pater noster«, v Mariboru na Mednarodnem zborovskem tekmovanju Gallus, v tem letu je prejela tudi nagrado za najboljšo interpretacijo obvezne skladbe na tekmovanju na Siciliji - InCanto Maditerraneo.
 

V letošnjem letu 2020 je prejela Zlati znak JSKD za izjemne ustvarjalne dosežke na področju vokalne glasbene dejavnosti.
 

Njeno delo je stalno prepletanje dirigiranja in skladanja. Deluje tudi kot predavateljica na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru.

ZBOR

 

SOPRAN

Helena Smonkar, Katica Zemljak, Ana Polona Golobič, Neja Skrbiš, Nina Fajertag, Sara Irman Kolar, Sara Kren, Saša Borec, Tajda Tripkovič, Tea Plaftak.

ALT

Anika Kavkler, Janja Kraner, Mojca Nežmah, Rosvita Pliberšek, Sarah Ines Rakuš, Živa Skrbiš, Mija Bezgovšek, Saša Šižgorič, Suzana Djokić, Špela Celcar, Špela Drašler, Veronika Fridrih.

TENOR

Marko Perger, Matevž Štrekelj, Mitja Kostanjevec, Tomaž Kobula, Erik Zavolovšek, Lucijan Celcar, Mark Žejn, Rok Verboten, Uroš Jurgec.

BAS

Benjamin Zidanšek, Boštjan Budna, Janže Kenda, Kevin Bezjak, Simon Škof, Vitjan Muršec, Alen Rožencvet-Barbirič, Aljaž Komprej, Matic Kadiš, Vid Hudrap.

Organiziranost

Upravni odbor APZ Maribor

Skrbi za redno delo sekcije, sestavlja program dela sekcije, skrbi, da sekcija pripravlja in izvaja nastope, prireditve, gostovanja ter zbira finančna sredstva za delovanje zbora kot celote. Prav tako predlaga ideje Izvršnemu odboru društva, pomaga pri izvolitvi častnih članov ter podelitvi odličij članom, predlaga častnemu razsodišču črtanje ali izključitev članov iz društva. Člani Upravnega odbora so: predsednik Rok Verboten, podpredsednica Mija Bezgovšek, Sara Irman Kolar, Janže Kenda, Simon Škof, Nina Fajertag in Špela Celcar.

Umetniški odbor APZ Maribor

Sestavljajo ga umetniški vodja Tadeja Vulc, asistenta Uroš Jurgec in Nina Fajertag ter korepetitorji Janja Kraner, Mojca Nežmah, Neja Skrbiš, Saša Borec in Veronika Fridrih. Skupaj sestavljajo repertoar zbora, s katerim se zbor predstavlja na koncertih, nastopih, tekmovanjih in gostovanjih.

Nadzorni odbor APZ Maribor

Odbor bdi nad delom Upravnega odbora, tako da redno pregleduje vsebinska in finančna poročila ter spremlja realizacijo zastavljenih vsebin.

APZ Maribor

Akademski pevski zbor Maribor
Tyrševa ulica 23
2000 Maribor
Slovenija

TRR: SI56 04173-0000694423
Nova KBM
Davčna št: 64563731

Kontakt

GSM: 031 670 937

E-pošta: info@apz-maribor.si

Kontakt